Sport

Ted is zijn hele leven al met sport bezig. Als actieve sporter deed hij aan tafeltennis, tennis, badminton en atletiek (lange afstanden). Overgebleven zijn tennis en tafeltennis.
Hij wist van zijn hobby zijn werk te maken. Werd journalist en later radio- en tv-commentator en eindredacteur. Als tenniscommentator heeft hij alle Grand Slam-toernooien meerdere keren verslagen.
Daarnaast was hij tijdens twee Elfstedentochten verslaggever; standplaats Hindeloopen. “Dit was een beleving die me altijd zal bijblijven.”

Naast radio en tv is ‘print (papier)’ misschien wel zijn grootste liefde. Hij was schrijver, eind- en hoofdredacteur van meerdere bladen. “Een van de leukste projecten was New Balls Please, met mooie, lange verhalen over de tennissport.”

Als adviseur en later voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond was hij nauw betrokken bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam, de Yonex Dutch Open in Almere en topevenementen in Assen en Zwolle.

Momenteel is hij vooral actief in de tafeltennissport. Samen met de Nederlandse Tafeltennisbond zet de Stichting Tafeltennis Nederland, waarvan hij bestuurslid is, zich in voor de promotie van deze dynamische sport. Tevens zit hij in het bestuur van de World United Table Tennis Organisation, die zich sinds begin 2000 inzet voor het standaard bat tafeltennis, een bijzondere vorm van het tafeltennis.