Ted is van jongsaf aan actief met sport bezig. Je kunt hem nog altijd aantreffen op de tennisbaan en racefiets.
Hij wist van zijn hobby zijn werk te maken. Werd journalist en later radio- en tv-commentator en  presentator en eindredacteur.
Als tenniscommentator heeft hij alle Grand Slam-toernooien meerdere keren verslagen. Een absoluut hoogtepunt was de Elfstedentocht, die hij als NOS-verslaggever op de standplaats Hindeloopen mocht meemaken. “Dit was een beleving die me altijd zal bijblijven.”

Als adviseur en later voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond was hij nauw betrokken bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam, de Yonex Dutch Open in Almere en topevenementen in Assen en Zwolle.

Hij was in ‘analoge’ tijden schrijver, eind- en hoofdredacteur van meerdere bladen, zowel in de sport als bij het bedrijfsleven. “Een van de leukste projecten was New Balls Please, met mooie, lange verhalen over de tennissport. En ook een mooi blad mede produceren, zoals voor Linkit BV, vond ik boeiend.”

Momenteel is hij niet meer actief in het bestuurlijke sportleven. Hij zet zich alleen nog in voor het WUTTO World Championship, een spectaculaire tak van het tafeltennis. Het evenement staat vanwege Covid-19 al een tijdje stil, maar de verwachting is dat de 18de editie in 2022 weer kan plaatsvinden.