Muziek

Toen Ted jong was, had hij enkele enorme ambities: wereldkampioen tafeltennis worden en Wimbledon winnen en daarna een beroemd zanger worden. Deze voornemens zijn “wegens mijn gebrek aan talent” niet helemaal gelukt. Dus werd het de journalistiek en het passief genieten van de muziek.

Hij was uitgever en hoofdredacteur van het tijdschrift Multi Music Magazine. Zoals zoveel muziekbladen legde ook MMM het loodje, als gevolg het grootschalig downloaden waardoor de advertentiemarkt instortte.

STICHTING AMERSFOORT MUZIEK (SMIA)

Via de Stichting Amersfoort Muziek (SMIA) promoot hij in zijn woonplaats Amersfoort het musiceren. “Ons streven is om iedereen de kans te geven een muziekinstrument te bespelen. Als ouders of begeleiders niet in staat zijn om de lessen en het (huren van) instrument te betalen, proberen wij mogelijkheden te zoeken om dat op te lossen.”

Amersfoort String Orch​​​​estra

Daarnaast ondersteunt Ted het lokale orkest Amersfoort String Orchestra. Dit is een ensemble opgericht voor amateur musici uit de regio.

Blazersensemble Amersfoort

Het Blazers Ensemble Amersfoort ofwel: BEAM , is een ensemble voor amateur(hout)blazers dat in een leuke maar toch uitdagende sfeer samenspeelt..