Mediatraining

Op maat gemaakte trainingen waarmee je leert professioneel om te gaan met kranten, tv, radio en social.

Maatwerk

Ted geeft al jarenlang leiding aan mediatrainingen. “Het is belangrijk dat mensen die de media te woord staan zich dienen te realiseren dat hun boodschap helder moet overkomen. Klare taal is vaak moeilijker dan men denkt. Vooral overheden hebben er een handje van om wollige taal te gebruiken.”

De manier van werken houdt in, dat er na een intake video-opnamen worden gemaakt van de betrokkene, die vervolgens samen met de expert worden geanalyseerd.

“We hebben vrijwel altijd te maken met mensen die een specialiteit hebben. Dat kunnen sporters zijn maar ook politici, artiesten of topmensen uit het bedrijfsleven. Niet iedereen is in staat om snel tot de kern te komen. Het is ook moeilijk om de grote kennis die je hebt, kort en krachtig over te brengen. Het kost soms veel tijd, maar we komen uiteindelijk altijd tot een bevredigend resultaat.”

Groepen

EPTE Media geeft ook groepstrainingen. Dat kunnen totaal verschillende categorieën mensen betreffen. Voordat de training start bereidt de trainer zich uitstekend voor. Hij heeft vooraf veel contact met de opdrachtgever gehad. Er kunnen grote verschillen zijn in de groepen. Zijn het ambtenaren die ‘op cursus’ moeten om in duidelijker taal te spreken en te schrijven, of zijn het politici zijn, die graag willen weten hoe zij hun boodschap het beste kunnen overbrengen. En zo zijn er veel meer voorbeelden.

“Communicatietraining geven is een uitermate creatieve aangelegenheid”, aldus Ted. “Je moet je voldoende aanpassen aan de vraagstellingen, want als trainer weet je nooit helemaal zeker welke kant het opgaat. Je kunt niet zomaar je vaste riedeltje afraffelen. Bij ons gebeurt dat niet. Wij willen per se dat onze klanten tevreden en met meer bagage naar huis gaan!”

Wil je advies of meer weten over mediatrainingen?

Neem nu contact op